På Uppstuds

Oberoende & Frihet

En märklig utveckling…

Jag har just sett ” Dokument Utifrån” om president Nicolas Sarkozy, och förundrats. Inte över honom, utan över det fenomen vi ser över vårt eget Sverige och uppenbarligen övriga västvärlden också.

Har ni inte sett reportaget, gör det. Ett antal utrikeskorrespondenter redogör för deras syn på den ”annorlunda” presidenten, vilka enligt min mening bottnar i någon slags beundrande avundsjuka.  Så frankofil/formad av uppväxt  jag är och därmed kanske aningen mer bekant med hur man i Frankrike tänker och uttalar sig, men visst stämmer delar av det korrespondenterna säger, och de flesta med en utomordentligt bra franska. Må vara att några pratar engelska, och viss mån levererar en bild mer hemtam utanför ”La France”.

Samtidigt kan jag inte hålla med om den ganska ospecificerade kritik man levererar. Vad vill journalister av idag egentligen? Vad vill folk i allmänhet? Att man serveras den enkla, ofta fördomsfulla, bilden av ”hur allting är och förblir”, eller att någon faktiskt försöker göra något på ett annat sätt än etablissementet förväntar sig?

Detta ämne är ett viktigt sådant, och det finns anledning att syna det lite mer i sömmarna, även när det gäller oss här hemma. En vecka kvar till den första omgången i presidentvalet anno 2012. På återhörande.

SvD, DN, GP, HD,

Intressant

Vem är Fredrik Lidby

Jag är ett “politiskt djur” som inte skulle kunna sluta följa samhällsutvecklingen. Att bryta åsikter och idéer främjar utvecklingen, anser jag. Klassas som borgerlig med fritt sinne.

flattr this!

Tagged as: , , , ,

Leave a Response