På Uppstuds

Oberoende & Frihet

Vintips: Reign in blood. Slayervinet i ny design

Kan man toppa en halloweenfest bättre än att bjuda på ett riktigt deathmetal-vin? Förmodligen inte.

Vinet är en cabernet sauvignon från Kalifornien och det brukar borga för att det är ett riktigt hyfsat vin. Så är också fallet med detta vin som marknadsförs med metalbandet Slayer som utgivare. Priset ligger på 119 kronor men är oftast ett vin som måste beställas och då är minsta antal en låda om sex flaskor.

Vid en bjudning vi var på under halloween passade jag på att ge sällskapet möjligheten att testa vinet.

Jag kan lugnt påstå att det gjorde succé bland deltagarna. Men inte så mycket för smaken som för resten av paketet. Den blodiga korken, det råa uttryckssättet och referenserna till ond, bråd död. Självklart satte vi på en spellista där Slayer dominerade, allt för den rätta känslan.

Smaken enades vi om, var fullt godkänd för ett vin i prisklasser en god bit under hundra kronor. Vi hade alla smakat vin som varit minst lika gott, utan att behöva punga ut med 119 kronor för vinet. Slutsatsen av det var att man helt enkelt får betala nästan 40 kronor för design och varumärke.

Det var inte speciellt förvånande, en viktig del av metalkulturen handlar om varumärken, identitet och tillhörandehet. Vill man vara en del av kulturen kring den hårda musiken, kostar det på en del.

Vi enades om att vinet fick en stabil trea i betyg för smak, doft och utseende. Men den får lätt en femma för attityd, stil och design.

Läs även andra bloggares åsikter om

Vem är Erik Laakso

Politik- och samhällsbloggare sedan 2005. Alltid med en uppstudsig åsikt på lager. Inte alltid genomtänkt men i alla lägen nyfiken och öppen för debatt och samtal.

flattr this!

Comments are closed.