På Uppstuds

Oberoende & Frihet

Arbetsmarknaden-ständigt denna fråga, engagerande och ibland deprimerande

Sitter här på fredagseftermiddagen och skriver intresseanmälningar (även reda ansökningar) för möjliga uppdrag och tjänster, tillsammans med tre kollegiala vänner, på ett klassiskt konditori (fik heter det väl numer….) i Vasastan i vår huvudstad. Alla fyra är vi i behov av fler uppdrag, anställning eller gärna företagande.

Av skilda anledningar är vi i denna sits, och det råder ingen multipel-effekt som gör att man skulle lägga oss i en kopieringsapparat och säga att vi ska agera lika för att få jobb. Vi är alla vita män, mellan ca 40+ och 50+, och med bra utbildning i bagaget, ingen lik den andra.

 

I morse presenterade SR Ekot nyheter att finansminister Borg meddelar att satsningen på arbetslösa i budgeten för 2013 också kommer innebära högra krav på redovisning av vad de som väljer att vara inskrivna vid Arbetsförmedlingen. Jaha, säger jag då. Visst, jag tycker också att man ska aktivera sig för att verkligen få arbete om man säger sig vilja ha det. Samtidigt vet jag hur många, både män och kvinnor, som verkligen söker och söker, men bara får ”tack men nej tack”.

Arbetsmarknaden är och har varit bland det viktigaste att arbeta med för dem som kan påverka den, oavsett politiker, företag och myndigheter. Att tillfredsställa uppdragsgivare i form av statistik, ger inga människor i arbete. Att desperat hävda att man ska satsa på utbildning av de sökande, ger inte per automatik fler i arbete.

Nu tar helgen vid, många ska hem och ”mysa”, koppla av. Alla de som inte känner att de har inkomsten säkrad, uppehället i livet, känner nog inte att de är lediga. Ägna gärna det en tanke, mitt i helgvilan.

HD, GP,

Intressant

Vem är Fredrik Lidby

Jag är ett “politiskt djur” som inte skulle kunna sluta följa samhällsutvecklingen. Att bryta åsikter och idéer främjar utvecklingen, anser jag. Klassas som borgerlig med fritt sinne.

flattr this!

Tagged as: , , , , , , , ,

2 Comments

  1. Gillar att läsa dina egna blogginlägg. Dom är sympatiska. Trots att jag nog många gånger lutar åt ett annat håll än dig åsiktsmässigt.