På Uppstuds

Oberoende & Frihet

Påsklogg- Stilla veckan – tisdag

Vita tisdagen (en beteckning som dock även något oegentligt används för tisdagen i stilla veckan)

Är det den vita ”hetväggen” eller semlan som givit namn åt denna tisdag i Stilla veckan?

Semla

Ja, man kan ju undra om läser på på t.ex. Wikipedia. Semlorna ska egentligen komma fram kring fettisdagen, dvs. 47 dagar före påsk, men numera hittar man ju t.o.m. saffranssemlor i adventstid…en i mitt tycke sanslöst dålig, kommersialiserad variant av att inte kunna ha tålamod för traditioner. Vad är det för fel på lussebullar?

Jag tänkte nu inte skriva någon vitbok om semlor, vare sig på svenska eller på ”europeiska”, dvs. ett lagförslag från den europeiska kommissionen.

Tyvärr kan vi ju fortsätta att konstatera hur fårskockarna löper lite överallt, vilket jag berörde redan i gårdagens postning. Idag är Metros mest läsa artikel den om hur en man frikänts från att ha tafsat på en kvinnas rumpa.  Som jag konstaterade redan då, är ämnesområdet något begränsat…

Lika väl verkar Teresa Küchler i SvD kommit fårskockeriet när det gäller EU på spåren…Hon belyser det här med en allt sämre källgranskning som ett växande problem.

” Men varför kolla fakta och förstöra fina rubriker om allt som EU vill förbjuda? ”

Hon har tyvärr en viktig poäng där, och det gäller de flesta media. Jag tycker det är tråkigt att det spelas roulette med en grundtanke som har en stor del i att vi i vår världsdel nu klarat oss från krig på riktigt i snart 70 år. Vi är inte betjänta av att låta oss jagas åt än det ena än det andra hållet av glupande ulvar med feta rubriker som enda syfte. Medmänsklighet, nyfikenhet och intresse för andra kulturer är en grundbult för att förstå varandra. Inte nödvändigtvis hålla med.

DET är något jag tror vi skulle må bra av att reflektera lite över under den stilla veckan. 

Vem är Fredrik Lidby

Jag är ett “politiskt djur” som inte skulle kunna sluta följa samhällsutvecklingen. Att bryta åsikter och idéer främjar utvecklingen, anser jag. Klassas som borgerlig med fritt sinne.

flattr this!

Tagged as: , , , , , ,

2 Comments

 1. En kommentar: http://henrikalexandersson.blogspot.be/2013/03/skall-man-verkligen-lata-eu-komma-undan.html

 • Vi lyder inte  Twingly BlogRank

  Följ Uppstuds  Twingly Blog Search link:http://www.uppstuds.nu/ sort:published Recent linking posts

  Utvalda pryttlar

  MediaCreeper Creeper