På Uppstuds

Oberoende & Frihet

Påsklogg- Påskveckan – söndag

Påskdagen.

En strålande sol väckte oss inte, men får ens själ att skina ikapp med den vita snön, och njuta av takdroppet som kommer ur snön som fortfarande klamrar sig fast både på hus och bodar.

Moviken m snöfall

Denna vinter lider inte snöbrist precis, och även om elpriser hållits nere av god vatten- och nederbördtillgång, en fungerande kärnkraft, är det många som nu längtar efter vår. Det märker man överallt, så fort solen kommer fram, lapar människor sol och ljus. Snön fungerar trots allt som en fin ”reflektor” för soljuset och jag misstänker att en del kommer att se ut som kräftor i ansiktet eftersom solen står i samma höjd på himlen som vid sena kräftskivor i början av september…lätt att glömma bort när man är vinterglåmig.

Man kan ju lugnt säga att även andra, materiella ting börjar anpassa sig efter den sega vintern…vi tappade ju en timme i natt, men det verkar vissa inte bry sig  🙂 om.

Påskdagen är första dagen i påskveckan, och den dag som Jesus enligt kristendomen återuppstod från de döda. Festen kan börja, den sex veckor långa fastan är över och våren ska vara i antågande…

Här hemma i Hälsingeriket skiner som sagt solen, och dagsmejan gör det t.o.m. varmare än på hemorten Helenelund, om nu SMHIs noteringar stämmer. Nätterna är dock så kalla att isen fortfarande växer till enligt den fiskare vi pratade med ute på sjön tidigare under eftermiddagen. Oerhört gnistrande vackert var det och vad som än händer, kan vi inte styra hur högtrycket parkerat sig fullt och fast, vilket då inte släpper fram något som helst regn eller töväder av starkare karaktär än dagsmeja.

Jag föredrar dock denna strålande sol långt framför den gråa januari-februari som vi hade. När molnen och dimmorna skingrade sig i februari, upptäckte man plötsligt det gula klotet rätt högt på himlen.

Ljuset återvänder.

Intressant

Vem är Fredrik Lidby

Jag är ett “politiskt djur” som inte skulle kunna sluta följa samhällsutvecklingen. Att bryta åsikter och idéer främjar utvecklingen, anser jag. Klassas som borgerlig med fritt sinne.

flattr this!

Tagged as: , , , , ,

Comments are closed.