På Uppstuds

Oberoende & Frihet

Sweden Social Web Camp 2012 – Mitt förslag till logga

[Uppdaterat] Jag har slipat lite på loggan, förändrat huvudrubriken och gjort den till ett sammanhängade begrepp istället för tre ord. Jag tog bort den romerska siffran för 4 eftersom det är irrelevant att det är fjärde gången SSWC går av stapeln. Dessutom upplevde jag att det var en svårtolkad uppgift.  Jag har också gjort små förflyttningar och justeringar i positioner så att de är mer harmoniska för ögat. [/Uppdaterat]

För några dagar sedan inleddes tävlingen för att skapa årets logotype till SSWC, Sweden Social Web Camp. När jag läste om tävlingen fick jag genast en idé som jag tyckte skulle vara rolig att jobba fram. När sedan det första tävlingsbidraget ramlade in föll modet något för Johan Ronnestam hade gjort ett så bra förslag. Men det ska åtminstone finnas några valmöjligheter och därför gjorde jag klart mitt förslag.

Mitt förslag knyter ihop flera olika element som kännetecknar SSWC. Först och främst har vi öns huvudkaraktärer, fåren. De har inte förut fått vara med på någon logotype och det är hög tid nu. Det tycker också Niklas Dahlgren för övrigt, med sitt förslag. Lägerelden har varit med förut men har blivit allt viktigare. I varje klippskreva runt hela ön brinner det eldar nätterna igenom och de nattliga samtalen runt elden är kittet som gör att sessionerna på dagarna mynnar ut i genomförbara idéer och koncept. Över alla samtal och eldar vakar öns skyddsdjur, fåret. Här symboliserat med en rejäl bagge. Dessutom är det hög tid att se bortom det puttinuttigt gulliga och använda sig mer av svart och hårt i symbolspråket. SSWC är inte, bara, en gullig tillställning. Det är en smältdegel som får genomslag i hela samhällets funktioner.

Användandet av bikerkulturens symboler har nära anknytning till Blekinge som drabbats hårt av MC-gäng under senare tid. Likaså är formspråket nära förknippat med hårdrocken vars svenska Mecca ligger, nästan inom hörhåll, från Tjärö. Likt MC-kulturens 1 %- filosofi där endast 1 % av alla bikers är laglösa, är SSWC en sammanslutning där endast 1 % av alla datanördar är involverade, men ändå påverkar alla de andra på omisskännligt sätt.

Självklart kommer märket fungera utmärkt som dekoration på traktorn.

För de som är riktigt modiga och hårda kan man givetvis köra rejset fullt ut och tillverka sin egen ryggbadge. Funkar lika bra på jeanstyg som på skinnvästar. Eller varför inte som ryggtatuering?

Jag vet inte om alla mjuka, sköna och gulliga figurer som brukar besöka SSWC är redo för en lite hårdare camp i år. Men jag hoppas på det.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Vem är Erik Laakso

Politik- och samhällsbloggare sedan 2005. Alltid med en uppstudsig åsikt på lager. Inte alltid genomtänkt men i alla lägen nyfiken och öppen för debatt och samtal.

flattr this!

2 Comments

Trackbacks

  1. Logotävlingen 2012: Bidragen hittills | Sweden Social Web Camp
  2. Rösta fram årets SSWC-logga | Sweden Social Web Camp