På Uppstuds

Oberoende & Frihet

Så ser min Almedalsvecka ut

För fjärde året i rad ska jag till Visby och Almedalsveckan. Första året bodde jag i en skraltig husvagn och jag var där nästan hela veckan. Andra året bodde jag tillsammans med några goda vänner i en lägenhet vid stora torget, och jag var bara där två nätter. Förra året bodde jag i en lägenhet strax utanför Österport och jag var där fyra dygn om jag minns rätt. I år blir det långvecka igen, måndag till lördag, och jag ska bo men vet inte exakt var. Dock är det uppdragsgivare som tagit hand om den saken så jag räknar med trevligt boende även i år.

Samtal om Sociala medier med Schyman, Ronge, Staktson och Ingerö 2010

För första gången har jag dessutom lyckats finansiera veckan med ett flertal uppdrag som ska utföras. Jag ska jobba åt Region Västerbotten och åt PR-byrån Great Beyond samt göra några inhopp på ett par seminarier som paneldeltagare. För första gången är det inte i huvudsak som bloggare som jag åker dit heller. Jag ska ägna mig mest åt att vara programledare för webbsändningar och så ska jag vara moderator på ett eller två seminarier.

Webbsändningarna kommer sändas från Novgorodgränd 1 alldeles intill Donners Plats, i regi av Region Västerbotten. Varje kväll, måndag till fredag klockan 21, sänder vi en spaning om dagens viktigaste händelser. Jag får besök i studion av två utsända spanare som berättar om sina iakttagelser. Du är välkommen att komma till studion och Västerbottens samlingsplats i Visby. Där kommer det finnas bra Internetuppkoppling, fika och värme till sent på kvällen. En given samlingsplats för bloggare som ska göra de sena uppdateringarna.

Den andra webbsändningen som jag ska delta i,sker i regi av ABF Play tillsammans med Great Beyond, och det blir en morgonsändning där vi under två morgnar, väldigt tidiga morgnar, ska utforska vad som blir dagens viktigaste debatt. Mer information om detta kommer under nästa vecka.

Foto: Mary X Jensen

Seminarier jag deltar i på olika sätt, och som du är välkommen att besöka, är följande (listan kan komma att uppdateras):

  1. Nynäshamnsmodellen: Eller hur vi satte människan framför systemen. Fredag 6 juli klockan 8. Nynäshamns kommun bjuder på frukost.
  2. “Det är inte olagligt att hindra någon från att träffa sitt barn! Vad är det för fel på regelverket?“: Kent Filppu har inte träffat sin dotter på flera år och har skrivit en bok om sitt barns livsöde. Torsdag 5 juli klockan 16:30-17:30 I Ullman PR:s paviljong på Hamnplan. Jag delar som samtalsdeltagare med egen erfarenhet av hur regelverket står på den saboterande förälderns sida.
  3. Årets feministiska Almedalstal. Tisdag 3 juli i regi av Maktsalongen.

Detta gör att jag inte kommer fokusera lika hårt på bloggande eller twittrande i år, som tidigare år. Men jag kommer självklart göra mitt bästa för att hålla er lite uppdaterade i alla fall. Men jag lär inte vara aktuell som en av årets topptrojka som Årets Almedalsbloggare. Eftersom jag varit med lite i kulisserna i hur Region Västerbotten bjudit med två regionala bloggare till årets vecka, ska jag försöka hjälpa dem med konkreta tips om hur man ska göra för att få uppmärksamhet kring sitt bloggande under denna hårda vecka. Men jag är en generös natur så även andra får läsa. Det inlägget kommer efter helgen. :)

Det festas en hel del under veckan

Hur som helst så anländer jag på måndag den 2 juli och åker hem igen på lördagen den 7. Du hittar mig på Novgorodgränd 1 i Region Västerbottens lokaler (dit du är välkommen från tidig morgon till sen kväll. Vi har fika och bra uppkoppling till nätet). Du kan också hitta mig på Almegas Bloggplats H12 som i år ligger på Hotel Visby Strand mellan Almedalen och havet. Då och då kan du också springa på mig nere på Hamnplan 5 där LO, som vanligt, håller till.

Onsdag 4 juli är det obligatoriskt mingel med Makthavare och K-Street Advisors och Torsdagen den 5 juli kommer jag naturligtvis besöka TedX midnattseminarium. Dessutom brukar jag ta för vana att besöka Prime PR och deras rosémingel som arrangeras varje kväll i Almedalen.

Läs även andra bloggares åsikter om

Vem är Erik Laakso

Politik- och samhällsbloggare sedan 2005. Alltid med en uppstudsig åsikt på lager. Inte alltid genomtänkt men i alla lägen nyfiken och öppen för debatt och samtal.

flattr this!

2 Comments

  1. Joakim Jardenberg

    Om jag kommer och besöker din sändning någon kväll, kommer du till oss någon morgon då? ;)

    #GMA12 rullar vidare, så klart.

Leave a Response