På Uppstuds

Oberoende & Frihet

Hur tänkte de på Boxer?

Jag satt och tittade på programmet ”På bar gärning” på TV4 Play eftersom jag tänkt skriva något om förslaget om en civilkuragelag. Det får jag återkomma till för en sak som bröt in med jämna mellanrum var de små reklamavbrotten (som är klart uthärdliga när man tittar på Play). Boxer gör reklam för en kampanj mellan den 6 till den 20 april. De kallar det för ”Frivisning”. Åh tusan. Det låter ju riktigt intressant för en sån som jag som är för snål för att betala för tevekanaler jag inte vet om jag vill ha. Alltså nappar jag på reklamen och tar mig till Boxers webbplats för att läsa mer om det här erbjudandet. Där ser det ut så här:

Okej, det här ser ju riktigt bra ut. Jag behöver ingen speciell utrustning enligt informationen om vad jag behöver för att se kanalerna. Till höger ligger den stora gröna och klickvänliga knappen om att bli kund. Under den finns en annan länk om att skapa ett konto men då verkar det som om man måste vara kund hos Boxer redan. Allright, jag är inte kund, alltså måste jag bli kund för att kunna ta del av det här fräsiga testerbjudandet. Klick away alltså. Då ser det ut så här:

Men nu blir jag lite förvirrad. Jag ville ju ha det här gratiserbjudandet om fri visning i två veckor. Här får jag först och främst erbjudanden om deras vanliga paket. Det verkar alltså som att jag måste bli kund hos Boxer för att ta del av erbjudandet om fri visning. Men det står inte någonstans att så är fallet. Kundalternativen ger mig 4 varianter med priser från 99 till 219 kronor per månad. Ingenstans står det om Frivisningen. Dessutom kommer en kortavgift på 595:- läggas på ”den första fakturan”. Men om jag då tänkt mig att bara ta del av frivisningen för att se om det är så himla bra med Boxer och deras utbud då? Jag uppfattar det som att jag måste teckna minst ett årsabonnemang till en totalkostnad av minst 2443 kronor. Så mycket för den Frivisningen. Nä men så kan det ju inte vara. Jag måste ju ha missförstått något. Jag backar min webbläsare för att försöka hitta den rätta länken. Det står ju där till höger, längst ned, att man ska logga in på ”Mitt boxer” för att ta del av erbjudandet. Hmm, kanske menar de att man kan skapa ett konto utan att vara kund, för att där ta del av erbjudandet. Men nej, självklart inte. Man kan skaffa ”Mitt Boxer” om man är kund hos Boxer och då kan man ta del av den fria visningen.

Erbjudandet är alltså endast något som de kunder som redan tecknat Boxers minivarianter; ”Mix”, ”Mini” och ”4″. De kan under två veckor ta del av hela Boxerutbudet, förutsatt att de också registrerat sig på ”Mitt Boxer”. Hur som helst är det inget erbjudande som får mig som inte är kund redan, att bli sugen på att testa.

Läs även andra bloggares åsikter om

Vem är Erik Laakso

Politik- och samhällsbloggare sedan 2005. Alltid med en uppstudsig åsikt på lager. Inte alltid genomtänkt men i alla lägen nyfiken och öppen för debatt och samtal.

flattr this!

Leave a Response