På Uppstuds

Oberoende & Frihet

Erbjud mötesplatser för framgång och tillväxt

Här pågår relationsskapande utvecklingsarbete.

Att bygga relationer och att erbjuda mötesplatser känns som något av framtidens melodi. Mest på grund av att det är den melodi mänskligheten sedan urminnes tider, har spelat. Efter att ha varit en vecka tillsammans med Region Västerbotten, och sett hur de framförallt har erbjudit mötesplatser och skapat möjligheter för aktörer att bygga relationer, är jag än mer övertygad om att det är något av det viktigaste man kan ägna sig åt inom sfären.

Många av de regionala och lokala arrangemang som skapas, har ett fastslaget program med en gemensam middag där alla på kort tid ska samsas och samlas. Men tänk om man kunde kombinera erfarenheter och kunskaper ur olika sektorer. Jag har en mängd idéer som jag skulle vilja förverkliga, där kombinationer av bruksmentalitet, framåtanda, unconferenceformatet, mässor, mingel och fantastiska seminarier, skulle kunna etablera Samhällsutveckling 3.0 för aktörer som är intresserade.

Men mest beror det kanske på att jag är kvar i bubblan. Med lite tur kan bubblan vara en puppa och att något förbättrat kan flyga ur den över tid.

Läs även andra bloggares åsikter om

Vem är Erik Laakso

Politik- och samhällsbloggare sedan 2005. Alltid med en uppstudsig åsikt på lager. Inte alltid genomtänkt men i alla lägen nyfiken och öppen för debatt och samtal.

flattr this!

Comments are closed.